Belangrijke data / Even voorstellen / Algemeen / Vreedzame School / Natuur / In de buurt

BELANGRIJKE DATA

Donderdag 18 mei - Hemelvaartsdag
Vrijdag 19 mei - Studiedag, alle kinderen vrij
Maandag 29 mei - Pinksteren
Vrijdag 17 juni - Rapporten mee groep 2
Maandag 19 juni - Oudergesprekken groep 1, groep 2 facultatief/op uitnodiging, deze week
Dinsdag 27 juni - Schoolreisje groep 1 t/m 7
Woensdag 28 t/m vrijdag 30 juni - Kamp groep 8
Vrijdag 30 juni - Rapporten mee groep 3 t/m 7
Vrijdag 7 juli - Studiedag, alle kinderen vrij
Maandag 10 juli - Rapportgesprekken groep 3 t/m 6 facultatief/op uitnodiging
Dinsdag 11 en woensdag 12 juli - Voorlopig adviesgesprekken groep 7

EVEN VOORSTELLEN

Welkom op de Augustinus
De afgelopen periode hebben wij de volgende kinderen bij ons op school mogen verwelkomen. 
Groep 1/2A - Jonas, Luis, Sienna, Lorre
Groep 1/2B - Ben, Rosa, Vaia, Tobin
Groep 1/2C - Dien, Lucas
Wij wensen ze veel plezier op de Augustinus!

Voorstellen GMR
Beste ouders en collega’s, 
Mijn naam is Laila en ik kom uit Amsterdam. Ik ben moeder van drie lieve kindjes en ik heb een achtergrond in de financiële sector. Als nieuw GMR-lid vind ik het interessant om mee te denken over financieel beleid en meer betrokken te zijn bij de bestuurlijke kant van de organisatie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met alle ouders en collega’s om ervoor te zorgen dat onze kinderen de best mogelijke schoolervaring hebben.
Met vriendelijke groet, Laila

Hallo!
Ik ben Koen Bremer en ik woon met mijn vrouw Alma en onze zoons Bob (5) en Koos (2) in Amsterdam West. Sinds ±2 jaar gaat Bob met veel plezier naar De Boomgaard bij ons in de buurt (en Koos kan nu al niet wachten tot hij ook mag), waar ik een jaar geleden in de MR ben gestapt. Ik vind het leuk om daar 'achter de schermen' te kunnen kijken en een actieve bijdrage te leveren - hopelijk lukt dat in de GMR ook. 
Met vriendelijke groet, Koen

ALGEMEEN 

Uitreiking Sponsorloopcheque
Op 14 maart is een afgevaardigde van Het Leefkringhuis op school geweest om de cheque van onze sponsorloop in ontvangst te nemen. Het Leefkringhuis was zeer onder de indruk van het bedrag dat voor hun was opgehaald, wat hebben de kinderen goed voor dit doel gelopen! Als dank kreeg het team een prachtige bos bloemen van Het Leefkringhuis, die mooi in onze hal stond te pronken. 

IMG 9994

Bericht van Het Leefkringhuis
Graag willen wij ons verantwoorden met betrekking tot jullie riante donatie. Wij hebben van het geld eten gekocht ter aanvulling op het voedselpakket voor onze klanten. Denk hierbij aan: houdbare melk, pasta etc. Maar we zitten momenteel ook in het opknappen van onze locatie, waardoor de klant de krat niet meer uitgereikt krijgt, maar naar wens kan pakken. Zie hiertoe de foto’s van de koelingen die wij mede met jullie donatie hebben gekocht.

     Afbeelding1 VB  Afbeelding2VB


Voetbaltoernooi
Van de Augustinus zijn de voetbaljongens van groep 7-8 en 5-6 eerste geworden!

Voetbaljongens 1
Voetbaljongens 2
Meisjes groep 5/6 zijn na hele spannende penalty’s nemen uiteindelijk vierde geworden!


Voetbalmeisjes
Deze meiden groep 5/6 zijn tweede geworden!

Voetbalmeiden 2

Jongens 5/6

b2cd96af 8e3a 45cd 91c7 bd7d664ab1a3

Sportdag
Wat was het een koude ochtend tijdens de sportdag, maar ondanks dat hebben de kinderen een leuke sportdag gehad. Dank aan alle ouders die hebben meegeholpen deze ochtend weer een succes te maken!

Sportdag 2023  Sportdag 2023 2

Sportdag 2023 3  Sportdag 2023 1


Studiedag Partou
Op woensdag 17 mei zijn alle Partou-opvanglocaties gesloten vanwege een landelijke studiedag voor de medewerkers. Dit betekent dat Partou op 17 mei geen kinderen opvangt en (indien van toepassing) ook geen kinderen van scholen ophaalt. 

Leerlingenraad 
Er zijn 4 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gekozen om in de leerlingenraad te komen. Uit groep 5 is dat Goof, groep 6 Maren, groep 7 Jette en groep 8 Denroy. Juf Lisa A. heeft de eerste bijeenkomst met ze gehad en stelde hierin een aantal vragen die de kinderen hebben beantwoord:  
Wat heb je gedaan om in de leerlingenraad te komen?  
Maren: ''We gingen eerst in de lerarenkamer zitten en we moesten schrijven waarom we klassenvertegenwoordiger wilden worden. Dit moesten we doen, omdat er heel veel aanmeldingen waren. Toen gingen er veel kinderen door. Een paar weken later moest je jezelf presenteren en ging je met de klas stemmen. Degene met de meeste stemmen kwam dan in de leerlingenraad.''  
Waarom wilde je in de leerlingenraad?  
Goof: ''Het lijkt me leuk om mijn klas te helpen. Ik vind zelf dat ik veel fantasie heb en daardoor kan ik leuke ideeën bedenken, maar moet daarbij ook rekening houden met de klas. Ik houd ook van presenteren en dat vind ik leuk om te doen.''  
Wat is de leerlingenraad?  
Jette: ''De leerlingenraad is een groep. Ze vragen aan de klas wat ze belangrijk vinden en wat misschien anders kan. Degene die in de leerlingenraad zit gaat bespreken wat de ideeën van de klas zijn. Dan geeft de leerlingenraad een advies aan de directie. Wij zijn de spreekbuis van onze klas.''  
Wat voor onderwerpen bespreek je met de leerlingenraad?  
Denroy: ''In de leerlingenraad bespreken wij onderwerpen die van tevoren zijn doorgeven door de leerkracht of waar de kinderen uit de klas mee komen. In dit geval kwamen de leerkrachten met het onderwerp traktaties. De kinderen in de klas kunnen dingen bedenken wat ze anders willen en kunnen dit doorgeven aan ons, de spreekbuis zoals Jette al zei. De onderwerpen zijn dus heel universeel.''  

          20230417 144658


Rekenen in groep 4
In groep 4 oefenen we met de tafels. Dit doen we op een leuke manier door samen een spel te spelen. We leren ook buiten en doen dit met een estafette van sommen t/m 100. 
 
20230406 144253

 

 

 

 

 

 
VREEDZAME SCHOOL

Vreedzame school blok 5
In blok 5 laten we de leerlingen allemaal een steentje bijdragen aan de gemeenschap. Hoe zorgen we hier nou precies voor op school. We gaan aan de slag met de mediatie en in de hogere groepen gaat er ook gekeken worden naar hoe de democratie in elkaar zit. 

Bij de kleuters gaan we aan de slag met zien dat elkaar helpen een positief effect heeft. Zo kan je een helpende hand bieden en ervoor zorgen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt. Dit wordt vooral nog gehouden bij taken in de klas. Verder leren de kinderen het stappenplan bij het oplossen van een conflict. 

In groep 3 en 4 gaat het om elkaar helpen. Hierbij wordt er een verschil gemaakt tussen elkaar helpen of je ergens mee bemoeien. De kinderen oefenen met voorbeelden uit de praktijk hoe je elkaar goed kan helpen (zonder dat het bemoeien is). We gaan in op de mediatoren die er op school zijn en benoemen wat zij voor je kunnen betekenen. 

Groep 5 en 6 staan stil bij de dingen die je voor elkaar kan doen. Bijvoorbeeld iets doen voor een goed doel. Ze gaan ook bedenken hoe ze een bijdrage kunnen leveren in de eigen groep. Wat zijn kwaliteiten in de groep? De kinderen kunnen allemaal iets bijdragen. Hier maken ze een mooie lijst van. Ook gaan ze kijken naar aardige dingen voor elkaar doen en omschrijven ze een aardig persoon.

Bij de hoogste groepen van de school zal er wat meer worden uitgezoomd. Ze zullen het gaan hebben over het begrip participatie, hier moet je ook initiatief voor tonen. Je hebt ook verschillende groepen in Nederland die ergens initiatief voor tonen, hier zal ook naar worden gekeken. In groep 8 specifiek naar de democratie, onderdeel hiervan zijn de verkiezingen. De kinderen bekijken de grondwet en vergelijken deze met de grondwet die wij op school hebben.  


NATUUR

Uitkijktoren

Hoera! De uitkijktoren is bij de laatste ontdekdagen in gebruik genomen. Inmiddels zijn er afspraken over het gebruik van de toren gemaakt. Nu kunnen de kinderen eindelijk het uitzicht bewonderen en de vogels gaan zoeken. 

   Uitkijktoren 1   Uitkijktoren 2   Uitkijktoren 3


IN DE BUURT

Buitenspeeldag Landsmeer
In de bijlage vinden jullie de flyer voor de Nationale Buitenspeeldag op 14 juni 2023. Alle kinderen in Landsmeer kunnen meedoen en zich aanmelden. We hopen op een mooie zonnige dag met veel deelname. 2023-05_Flyer_Buitenspeeldag_Landsmeer_V1.pdf

Boerderij Zorgvrij
In de bijlage vindt u het nieuwe jaarprogramma van Boerderij Zorgvrij. Nieuw dit jaar is de speurtocht  “Sil en de Appelpluk” voor de onderbouw. lesprogrammaBoerderij_Zorgvrij.pdf

Vooraankondiging Avondvierdaagse
De avondvierdaagse is dit jaar van maandag 12 juni t/m donderdag 15 juni. Na de meivakantie komt de mogelijkheid om uw kind(eren) hiervoor in te schrijven. De groepen 1 en 2 hebben ook de mogelijkheid om 1 dag mee te lopen namelijk op de laatste dag (donderdag 15 juni).

Bericht van Tinteltuin Opvang
Via deze weg moet ik u helaas informeren dat wij genoodzaakt zijn de opvang voor de Augustinusschool voor nieuwe kinderen te stoppen. In verband met personeelstekort kunnen wij niet meer alle scholen in Landsmeer bedienen en moeten wij kiezen tussen de scholen. Van uw school vangen wij heel weinig kinderen op en daarom hebben wij dit besluit genomen. De kinderen die nu nog gebruik maken van de opvang bij BSO Het Hoekje en Sport BSO Waterland kunnen gewoon blijven, echter nemen wij geen nieuwe kinderen meer aan. Mochten er nog vragen zijn over bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met Tinteltuin.