Belangrijke data / Even voorstellen / Algemeen / Thema / Vreedzaam / Natuur / In de buurt / Tot slot


BELANGRIJKE DATA
Woensdag 24 april - Sportdag
29 april t/m 10 mei - Meivakantie (2 weken)
Vrijdag 17 mei - Studiedag, alle kinderen vrij
Maandag 20 mei - Pinksteren
Maandag 27 mei - Toetsweken (3 weken) groep 3 t/m 7
Woensdag 5 t/m vrijdag 7 juni - Kamp groep 8
Vrijdag 14 juni - Rapporten mee groep 2
Maandag 17 juni - (deze week) Oudergesprekken groep 1 (groep 2 facultatief/op uitnodiging)
Dinsdag 25 juni - Schoolreisje groep 3 t/m 7
Vrijdag 28 juni - Rapporten mee groep 3 t/m 7
Vrijdag 5 juli - Studiedag, alle kinderen vrij
Maandag 8 juli - (deze week) Rapportgesprekken groep 3 t/m 6 facultatief/op uitnodiging


EVEN VOORSTELLEN

Paaskoffie met de directie
Natuurlijk is het wennen, een Landmeerse school leren kennen, naast een Amsterdamse school. Het welkome gevoel dat collega's, kinderen en ouders ons geven maakt het wennen makkelijk, daar hebben we geen verlengde instructie voor nodig! 
Het was fijn om elkaar te ontmoeten bij de paaskoffie, we hebben vele handen geschud en al veel ontdekt.
We wisten al dat de ouderbetrokkenheid hoog is, maar dat een groep ouders een volledige inventaris meesleept voor een escape room, dat is toch wel de overtreffende trap. 
We kwamen erachter dat er veel muzikanten onder de kinderen en ouders zijn, we kijken uit naar de feesten waarbij we dit in levenden lijve gaan zien en horen. 
Met het team zijn we nu naar volgend schooljaar aan het kijken, een jaarlijks proces dat natuurlijk zorgvuldig doorlopen wordt. 
Maar het allerbelangrijkste: we leren de kinderen steeds beter kennen en dat maakt die fietstocht zelfs bij slecht weer altijd de moeite waard! 
Als we elkaar niet meer spreken, we wensen jullie een goede meivakantie toe!

Ester en Melanie 


Nieuwe kleuters op school
De afgelopen periode hebben wij bij ons op school de volgende kinderen mogen verwelkomen.
Groep 1/2A - Quinten, Frenkie
Groep 1/2B - Zakaria
Groep 1/2C - Nepheli
Wij wensen alle nieuwkomers een hele fijne tijd bij ons op de St. Augustinus. 


ALGEMEEN

Mediatoren en leerlingenraad 
Na de meivakantie zullen er weer nieuwe mediatoren worden gekozen. In groep 6 schrijven de kinderen een sollicitatiebrief en laten ze op deze manier weten of ze wel of geen mediator willen worden. Ze schrijven verschillende argumenten voor het uitvoeren van de rol. 

In groep 4 en 6 zal er een nieuwe klassenvertegenwoordiger worden gekozen om in de leerlingenraad te gaan. 

Paasverhaal 
In groep 6 schreven de kinderen een verhaal over hun paasweekend. Hierbij werd er gelet op hoofdletters, zinsopbouw en mocht er een mooie tekening bij gemaakt worden. 
Paasverhaal copy

THEMA

Naturalis
Heel interessant en leuk was de excursie naar Naturalis. De kinderen en begeleiders hebben er van genoten en veel geleerd. 

     Dino 1  Dino 2

Dino 3
Dino 4 

Thema: klimaatkenners 
Groep 5 en 6 hebben het weerbericht aan de klas gepresenteerd en hierbij kwamen begrippen naar voren als windrichting, neerslag en temperatuur.

KlimaatkennersVREEDZAAM

Vreedzaam blok 4 
In blok 4 hebben we gekeken naar het onderwerp gevoelens. We hebben hierbij vooral gekeken naar hoe we conflicten met elkaar oplossen en daarbij rekening houden met elkaars gevoelens. 
De kleuters hebben de 4 belangrijkste gevoelens omschreven. Dit zijn blij, bang, verdrietig en boos. Hierna vertelden ze aan elkaar hoe ze zich voelen. De ander zou dit ook kunnen zien door te kijken naar de houding of gezichtsuitdrukking van de ander.

In groep 3 en 4 zijn de gevoelens aan de hand van de verschillende petten besproken. De gele pet is de pet die zorgt voor een win-win oplossing en een juiste manier van oplossen. De oorzaak van een gevoel is ook besproken. Waardoor kwam het precies dat je nu boos, blij, bang of verdrietig bent. Als je boos bent kies er dan voor om even af te koelen.

Groep 5 en 6 kunnen de gevoelens herkennen in een aantal verhaaltjes die voorgelezen worden. Daarnaast is er nagedacht over wat iemand helpt als hij/ zij boos is en wat juist helemaal niet.

Groep 7 en 8 zijn meer ingegaan over gevoel bij buitensluiten of juist verliefdheid. 

Vreedzaam blok 5 
Blok 5 is nu een aantal weken gestart, we dragen allemaal een steentje bij. Hoe zorgen we hier nou precies voor op school. We gaan aan de slag met de mediatie en in de hogere groepen gaat er ook gekeken worden naar hoe de democratie in elkaar zit.

Bij de kleuters gaan we aan de slag met zien dat elkaar helpen een positief effect heeft. Zo kan je een helpende hand bieden en ervoor zorgen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt. Dit wordt vooral nog gedaan bij taken in de klas. Verder leren de kinderen het stappenplan bij het oplossen van een conflict.

In groep 3 en 4 gaat het om elkaar helpen. Hierbij wordt er een verschil gemaakt tussen elkaar helpen of je ergens mee bemoeien. De kinderen oefenen met voorbeelden uit de praktijk hoe je elkaar goed kan helpen (zonder dat het bemoeien is). We gaan in op de mediatoren die er op school zijn en benoemen wat zij voor je kunnen betekenen.

Groep 5 en 6 staan stil bij de dingen die je voor elkaar kan doen. Bijvoorbeeld iets doen voor een goed doel. Ze gaan ook bedenken hoe ze een bijdrage kunnen leveren in de eigen groep. Wat zijn kwaliteiten in de groep? De kinderen kunnen allemaal iets bijdragen. Ook gaan ze kijken naar aardige dingen voor elkaar doen en omschrijven ze een aardig persoon.

Bij de hoogste groepen gaan we het hebben over het begrip participatie, hier moet je ook initiatief voor tonen. Je hebt verschillende groepen in Nederland die ergens initiatief voor tonen, hier zal ook naar worden gekeken. In groep 8 specifiek naar de democratie, onderdeel hiervan zijn de verkiezingen. De kinderen bekijken de grondwet en vergelijken deze met de grondwet die wij op school hebben.


NATUUR

De Gouwe Plek
Ondanks het slechte weer zijn de kinderen weer op onderzoek uit geweest op de Gouwe Plek. Met behulp van loepjes en ander materiaal werden onder andere verschillende planten en zwammen onderzocht. Dat we daarbij natte en modderige voeten kregen,  mocht de pret niet drukken! 

        Goud 1 copy      Goud 2 copy 

        Goud 3     Goud 4

        Goud 5     Goud 6 


IN DE BUURT

Landslake Lions
Het bestuur van Landslake Lions hoopt dat iedereen met veel plezier aan het schoolbasketbaltoernooi heeft deelgenomen! Het is voor onze vereniging ieder jaar weer een groot feest om het te mogen organiseren voor de vele enthousiaste kinderen.
Deze flyer: LLL_Jeugdwerving_24-25.pdf is tijdens het toernooi in de hal uitgedeeld, maar hierbij nogmaals voor wie hem gemist heeft. Landslake Lions is druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen en zou natuurlijk graag veel nieuwe jeugdleden verwelkomen!
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via lidmaatschap of door een mail te sturen naar secretaris@landslakelions.nl. Wanneer de competitie is afgelopen (ca. half april) worden er proeftrainingen voor nieuwe instromers georganiseerd.

Buurtgezinnen

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms duurt zo’n periode te lang en stapelen problemen zich op. We kunnen het ons allemaal voorstellen als je bijvoorbeeld te maken hebt met een scheiding, er ziekte is in het gezin of een kind extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders en soms dreigt de emmer dan over te lopen. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf.  Voor die gezinnen bestaat er in Landsmeer een mooi initiatief: Buurtgezinnen! 
Buurtgezinnen zoekt op een laagdrempelige manier voor overbelaste gezinnen een steungezin onder het motto: opvoeden doen we samen! Dit steungezin helpt en biedt steun gericht op de kinderen. Buurtgezinnen wil zo voorkomen dat de kinderen gaan lijden onder de gezinsproblemen. De steun varieert van een dagdeel per 1 of 2 weken tot twee weekenden per maand en alles ertussenin. Deze video geeft je een indruk van hoe deze hulp eruit kan zien.  
Zou jij dit voor een ander gezin willen doen? Meld je dan nu aan als steungezin! 
Onderstaande kinderen uit Landsmeer zouden enorm geholpen zijn met wat extra aandacht:
💚 Vrolijke knul (1) die graag een doordeweeks dag(deel) met jou op pad gaat. 
💚 Lief meisje (3) die om de week op vrijdagochtend mag komen spelen. 
Voor meer informatie over deze kinderen kun je kijken op de website van Buurtgezinnen Klik hier
Kun jij deze steun wel gebruiken of wil je juist steun geven? Meld je dan aan via de website: Klik hier.
Eefje van den Berg is coördinator voor Buurtgezinnen en komt graag bij je langs om vrijblijvend kennis te maken. Liever eerst wat meer informatie? Neem een kijkje op Buurtgezinnen of neem contact op met Eefje: eefjevdberg@buurtgezinnen.nl of 06-18330821.  
Berichten delen = ook helpen 💚
Buurtgezinnen kun je ook volgen via Buurtgezinnen Landsmeer op Facebook en via Buurtgezinnen Landsmeer op Instagram. Leuk als je volgt!

Boerderij Zorgvrij
De meivakantie komt er weer aan en op boerderij Zorgvrij is er in deze periode weer van alles te doen. Er is o.a. een knutselactiviteit, een speurtocht en de kinderen kunnen de kippen of de geiten voeren.  Meer informatie vindt u in deze bijlage: Meivakantie_2024.pdf.

Opvoedspreekuur Landsmeer
Er staan weer een aantal webinars op de planning, bijvoorbeeld Naar de basisschool. Ook kunt u alle webinars van de afgelopen tijd terugkijken op Webinars. Bijgaande poster geeft ook informatie: Poster_opvoedspreekuur_Landsmeer_A4_copy_copy.pdf.
Ouders die behoefte hebben aan 1-op-1 begeleiding in de vorm van één of meerdere (advies)gesprekken kunnen terecht bij het opvoedspreekuur via Opvoedspreekuur of voor online advies via: opvoedvragen@ggdzw.nl. Elke middag is er tot slot een pedagogisch adviseur beschikbaar voor vragen van ouders én professionals over opvoeden en opgroeien via het nummer: 0299-748004.


TOT SLOT

Team Augustinus wenst iedereen een hele fijne meivakantie!