Belangrijke data / Even voorstellen / Algemeen / Thema / Vreedzaam / Natuur / In de buurt / Tot slot


BELANGRIJKE DATA
Woensdag 19 juli - Doorschuifochtend 08.40 - 09.45 uur
Woensdag 19 juli - Afscheid groep 8 19.00 - 20.00 uur
Donderdag 20 juli - Musicalavond groep 8
Vrijdag 21 juli - Start zomervakantie 12.30 uur
28 juli t/m 1 september - Zomervakantie
Maandag 4 september - Weer naar school
Donderdag 28 september-  Algemene ouderavond


ALLEREERST

Bericht van de leerplichtambtenaar
Als ouders verlof willen, dienen ze dat bij de directeur van de school aan te vragen middels een verlofformulier. De zomervakantie is in zicht en een aantal gezinnen zal er mogelijk op uitgaan voor een vakantie. Eerder vertrekken of later terugkomen aansluitend aan de vakantie is niet toegestaan. 
Bij ziekmelding van een leerling op dagen voor en na de vakantie moet de ouder doorgeven of de kinderen thuis zijn of op een ander adres verblijven (bijvoorbeeld bij opa/oma/oppas). De ouder dient de adresgegevens en het telefoonnummer bij de ziekmelding door te geven aan de school.
De leerplichtambtenaar pakt de meldingen direct op en neemt contact op met de ouders. Zo nodig gaat de leerplichtambtenaar op huisbezoek.


EVEN VOORSTELLEN

Nieuwe Intern Begeleider - Pien Suurs
Goedendag allen,
Mijn naam is Pien Suurs, ben 47 woon in Zaandam en ben moeder van twee kinderen.
Vanaf volgend schooljaar mag ik het team van de St Augustinus komen versterken als intern begeleider. Op dit moment ben ik reeds werkzaam als intern begeleider binnen de ASKO, maar wilde graag een overstap maken naar een school in de buurt. 
De St Augustinus sprak mij zeer aan en ik heb er dus ook erg veel zin in. 
Alvast een fijne vakantie en tot volgend jaar.

Pien Suurs

Pien werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Gymmeester Tibor
beste ouders/verzorgers,Mijn naam is Tibor, 22 jaar en vanaf volgend schooljaar samen met meester Yort de gymdocent op de St. Augustinus.Ik ben van mezelf heel positief ingesteld en altijd enthousiast. Het is mijn doel om de leerlingen hierin mee te nemen. In mijn gymlessen zorg ik er voor dat de leerlingen met plezier bewegen op eigen niveau.Iedereen ontwikkelt zich anders en dat is oké, er zal in mijn lessen altijd aandacht zijn voor het individu & iedereen mag er zijn.Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!Met sportieve groet, Meester Tibor

Tibor

Tibor werkt op donderdag
(Yort op maandag)


ALGEMEEN

Opbrengsten
Op onze studiedag van 7 juli hebben we onze opbrengsten onder de loep genomen. Na de uitslag van de Centrale Eindtoets groep 8 (538,6) konden we ook meer dan tevreden zijn over de overige leeropbrengsten van dit schooljaar. Veel succes boeken we bijvoorbeeld met onze rekenresultaten. De scholing en begeleiding die we hebben gehad van OCTO (Kunst van het Lesgeven) noemen leerkrachten als helpend en heeft hen veel gebracht. Komend jaar gaan we hiermee door en richten we ons daarbij nog meer op het differentiëren in de les en bezoeken de leerkrachten elkaars lessen om van elkaar te leren. Voor de komende 4 jaar is er weer een schoolplan geschreven en zijn grote meerjarendoelen besproken. Hierover meer op de ouderavond van 28 september.

Bewegingsonderwijs 
In het schooljaar 2023-2024 hebben we op de Augustinus weer op de volgende dagen gym: maandag en donderdag. 
Op maandag zal Yort Willems de lessen verzorgen en op donderdag Tibor Spoelder. Tibor zal nieuw zijn op de Augustinus.

Ouderraad (OR)
De OR is onmisbaar voor de school. Deze ouders zijn geweldige steun voor alle extra activiteiten zoals het Sinterklaasfeest (denk bijvoorbeeld aan de schatkamer), hulp bij sportevenementen als basketbal, de Kerstborrel voor ouders en het Zomerfeest van vrijdag 7 juli waar we ons 65-jarig jubileum mochten vieren.
Dit schooljaar nemen we afscheid van twee OR-leden; Linda de Koning en Vincent Rutgers, omdat hun jongste kinderen schoolverlaters zijn. Vincent en Linda heel erg bedankt voor jullie jarenlange hulp! Linda heeft altijd veel gedaan voor de OR, ze was de voorzitter tijdens vergaderingen en geeft het stokje nu door. 
Vincent was enkele jaren onze penningmeester en steeds een goede hulp bij sportactiviteiten. 
Twee OR-leden minder, betekent natuurlijk ook nieuwe leden erbij. We verwelkomen Vera, moeder van Tjeerd en Hedde, Maarten, vader van Joris, Oscar en Saar, Desiree, moeder van Romee en Maxime en Anne-Bartje, moeder van Hugo, Floris en Daantje!

Vertrek
Mirjam ter Veer (groep 1-2 c) gaat onze school op de valreep van het schooljaar verlaten. Zij heeft haar hart verpand aan specifiek ontwikkelingsgericht onderwijs (ogo). Mirjam heeft ons eind vorige week laten weten dat zij op een vacature gereageerd heeft die het ogo onderwijs omarmt. We betreuren het plotselinge bericht, maar begrijpen ook dat Mirjam haar kans moet nemen. We wensen Mirjam een goede start na de zomer op de Zuiderzee in Amsterdam, en veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging. Mirjam werkte 3 dagen, ook wij gaan nu nog een vacature plaatsen en hopen op het laatste moment nog iemand te vinden. 
Oproepje: U kunt ons helpen door de vacature te delen op social media en/of onder vrienden en kennissen in het onderwijs.

Zomerfeest 2023
Wat was het Zomerfeest dit jaar weer een succes! Zeker met een extra feestelijk tintje door ons 65-jarig bestaan. Met dans, zang, heerlijke hapjes; poffertjes, slush puppy, suikerspinnen, en spelletjes was het gezellig en feestelijk. Ook kon iedereen op de Gouwe Plek rondkijken. Dank aan de OR voor alle organisatie en alle ouders die geholpen hebben bij het klaarzetten, de kraampjes en het opruimen. 

Zomerfeest 2023

De Band
De Augustinus Kersband heeft het feest muzikaal opgeleukt met swingende nummers als Blame it on de boogie en We feeeel good.


VREEDZAAM

Mediatoren
De afgelopen 3 weken hebben 6 kinderen uit groep 6 mediatorentraining gekregen. 
Vooraf aan deze training hebben de kinderen moeten solliciteren. Ze hebben een brief geschreven met 3 argumenten waarom ze wel of niet mediator willen worden. 

       Mediatoren brief copy  Mediatoren brief 2 copy

Uit deze brieven is een selectie gemaakt van drie jongens en drie meiden: Louai, Rory, Siem, Luna, Cattaleya en Tessa. 

Nieuwe Mediatoren
Zij hebben training gekregen in wat ze moeten doen als er conflicten zijn en zullen volgend jaar in de pauze te zien zijn op het plein.
Tijdens het zomerfeest kregen zij hun diploma. 

Leerlingenraad
Jette uit groep 7 zit in de leerlingenraad omdat ze het belangrijk vindt wat de klas wil en wat beter kan voor de kinderen.
Maren uit groep 6 vindt het belangrijk dat er goede regels komen die er nog niet waren. En voor Goof is het belangrijk dat de lessen nóg interessanter worden en ieder kind de vrijheid heeft zodat je jezelf mag zijn. Denroy uit groep 8 was afwezig, hij moest oefenen voor de musical. De leerlingenraad heeft vergaderd over eten en snoep op school.
Op de agenda stonden de traktaties en snoep in de klas. De mening van de leerlingen is dat ongezond trakteren mag, want je bent maar 1 keer jarig. Toch willen we ook niet te veel snoep. De leerlingenraad maakt een bericht om ouders eraan te herinneren dat ze niet té veel snoep moeten trakteren. Dit bericht kunt u volgend jaar verwachten. Volgende keer praten we verder over dit onderwerp en over de kapotte wc bij groep 6... zal die dan eindelijk gemaakt zijn????

Lessen Vreedzame school: blok 6
In blok 6 gaat het over verschillen en daarvoor open staan. We zijn allemaal anders. Dit kan je zien in families, maar ook op school of in een gemeenschap.

Bij de kleuters gaan we voornamelijk kijken naar de verschillende dingen waar we goed in zijn. Verder kijken we naar de families van de kinderen. Soms heb je een papa en mama, maar die kunnen ook gescheiden zijn. Je bent enig kind of hebt juist heel veel broertjes en zusjes. Dit kan heel anders zijn, maar dan kan je toch nog goede vrienden met elkaar zijn.

In groep 3 maken de kinderen een lapbook over hoe ze van elkaar verschillen. Hierbij wordt er vooral gekeken naar uiterlijk, zoals kleur haar en ogen. In groep 4 maken we interviewvragen die de kinderen thuis gaan stellen aan familie. Dit zijn vragen als: Wanneer heb je papa/ mama ontmoet? Of: In welk jaartal ben je geboren? 

Bij groep 5 en 6 bedenken de kinderen open en gesloten vragen om achter verschillen en overeenkomsten te komen. Ze gaan ook aan de slag met doorvragen. De kinderen hebben soms ook leerkrachten van de school gekozen om hun vragen aan te stellen. 

In de hoogste twee groepen leren de kinderen te kijken naar de verschillen en overeenkomsten op het gebied van religie. Ze vergelijken normen en waarden. In het specifiek reflecteert groep 8 op de verschillen gedurende de jaren die zij op de basisschool hebben gezeten.


THEMA

Groep 3 en 4
Dit thema werken groep 3 en 4 samen aan een opdracht. We sluiten het thema ''Hallo wereld'' af door het maken van een reiskoffer. De kinderen zoeken samen informatie op via wikikids en vullen dit in de koffer. Ze hebben zelf een land uitgekozen. Voorbeelden hiervan zijn: Japan, Frankrijk, Italië en Brazilië. 

    Thema groep 3 en 4  Thema groep 3 en 4

De kinderen weten op deze manier hoeveel inwoners een land heeft, maar ook welke taal er gesproken wordt en welk eten de mensen in een ander land eten. 

Groep 7

    Thema 2023  Thema 2023 1

Als afsluiting voor het thema in groep 7 was het super om te zien hoe de kinderen hun presentaties hadden voorbereid. 


NATUUR

Natuurouders OPROEP
Elk jaar genieten we weer van de werk- en ontdekdagen op de Gouwe Plek. Het is en blijft uniek dat we een school zijn met een Gouwe Plek en bijzonder dat we zulke betrokken natuurouders hebben die ons hiermee, samen met IVN Twiske en Landchap Noord-Holland, zo geweldig helpen dit te kunnen doen. De natuurouders hebben nieuwe leden nodig. Wilt u helpen of ook natuurouder worden dan is dat super voor ons en onze kinderen. Laat het aan de leerkracht weten of aan Floortje Smehuijzen, moeder van Raaf (groep 7), Kaat en Joos (groep 1-2).


IN DE BUURT

Rijksmuseum

 

Rijksmuseum Unlocked Kinderen der Zee

ZON, ZEE, STRAND

Ontdek de nieuwe zomerserie

In een nieuwe vijfdelige videoserie Zomer in het Rijksmuseum worden de zomerse werken uit de collectie van het Rijksmuseum in het zonnetje gezet. Elke twee weken is er op woensdag een nieuwe aflevering te zien op het Stories platform.


Voor meer informatie: Let's go to the beach (rijksmuseum.nl)

Boerderij Zorgvrij
De Zomervakantie komt er weer aan en op boerderij Zorgvrij is er in deze periode weer van alles te doen. 
Er is o.a. een knutselactiviteit, een speurtocht en kunnen de kinderen de kippen en geiten voeren. 
Elke woensdagmiddag samen met de boer de koeien ophalen uit het land voor dat ze gemolken worden. Meer informatie vindt u in de bijlage Zomervakantie_2023.pdf.

Engels voor Bengels - Summer Camp Amstelveen & Amsterdam
SC_Amstelveen__Amsterdam_23_Ouders.pdfTOT SLOT

Na een mooi schooljaar, is het nu tijd voor een welverdiende vakantie. Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!
Alice, Nathalie, Nadja, Brit, Lisa W., Dunja, Mirjam, Susan, Leonie, Lisa A., Hanna, Ton, Vincent, Amine en Selma